Министърът на транспорта Николай Събев съобщи, че иска промени в

...
Министърът на транспорта Николай Събев съобщи, че иска промени в
Коментари Харесай

МТС подхваща транспортните фирми, обмисля поскъпване на превоза

Министърът на превоза Николай Събев заяви, че желае промени в механизма на финансиране на общините поради транспортното обслужване на обитаемоте места. Това стана ясно по време на съвещание на Комисията по превоз и известия в Народното събрание през днешния ден. На въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски за националната транспортна скица, Събев сподели, че сега се работи по метода " компенсация-субсидия ". Имаш възприятието, че виждаш болен на легло на системи от страната, започнах да преглеждам други практики в Европа във връзка промяната на железопътния превоз и си зададох въпроса по какъв начин може да се случи у нас ", уточни той.

" Крайно време е да излезем от болничния режим - би трябвало нещо да се промени, напреднали сме в това да има национална транспортна система , само че желаеме да разгледаме механизмите по какъв начин превозвачите да извършват линиите ", посочи Събев. От думите му стана ясно, че линиите на транспортните превозвачи не са синхронизирани с тези на БДЖ, което е усложнение за хората.
 Скок в цените на билетите, оповестиха от сектора на автобусните превозвачи
Скок в цените на билетите, оповестиха от сектора на автобусните превозвачи

Повишение на цените за транспорт ще е с към 50 % и то на местата където това е допустимо

Целта е да се синхронизират рейсовете с разписанието на влаковете и сега Министерство на превоза променяло град по град маршрута и работата на избрана линия. Не сме сигурни, че вършат връзката транспортните превозвачи и посредством годната скица няма стопански растеж, добави Николай Събев. Той посочи, че първо се изготвят връзките за Северна България.

По този мотив министърът желае среща с кметовете, с цел да се подсигурява превоз на популацията . На въпроса дали ще има покачване на цените на междуградския превоз - Събев отговори по този начин: " За 80 ст. билет - 50% нарастване е доста, само че от 80 ст. на 1.20 лева не е доста. " Имало обезщетения за пенсионери и така нататък, само че се оказало, че за предходната година огромна част от тях не са употребявани от популацията.
 Увеличение с 50% на билета за градски превоз в Благоевград
Увеличение с 50% на билета за градски превоз в Благоевград

От компанията транспортьор в Благоевград аргументират нарастването на цената с повишаването на метана

Стана ясно още, че през днешния ден министър Николай Събев е показал на конгрес в учебното заведение по превоз пред представители на синдикати, служащи и специалисти числа, данни и оздравителна стратегия за БДЖ . Според нея 59 млн. лева е загубата, 190 млн.лв. приходът. 10% годишно е растежът на доходи от пасажери и товари, 10% понижение на разноските, което сочи, че предприятието влиза в положителни финансови рамки, има система за ръководство на поправки, ресурси, качество, премерване на успеваемостта на процесите. 50% от транспортите обаче са до 50 км - главно са крайградски транспорти, което значи, че пътникопотокът е подобен в България при тази демография.

Николай Събев разяснява своя концепция за връзка сред Варна-Русе , защото по думите му морският град има капацитет за директно пристанище, а предходната година Европейска комисия показала Дунав като главен кулоар. Ако имаме добра връзка сред Русе и Варна, НКЖИ към този момент е дала проект за линия Русе-Каспичан и бърза доставка на контейнери за интермодерен терминал и има опция да се употребява реката, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР