Министърът на транспорта Николай Събев очаквано е най-богатият член на

...
Министърът на транспорта Николай Събев очаквано е най-богатият член на
Коментари Харесай

Министър Събев - най-богатият член на Правителството

Министърът на превоза Николай Събев предстоящо е най-богатият член на държавното управление. Той има 7 жилището, 5 къщи, две от които в Испания, 3 вили и два имота за 21 189 297 лева Къщите в Испания са с повърхност надлежно 9954 и 2847 квадрата. Отделно той има и равнища 3 дка в село Тетово край Русе и е ползвател на къща с двор край Созопол. Събев има и 14 мотоциклета, четири автомобила - "Мерцедес бенц ", "Джип " и две БМВ, както и един товарен автомобил и ремарке. За тях министърът е платил общо 860 566 лева, като всички са купени в последните 5 години, както и парцелите му. Транспортният министър няма пари в брой, само че за сметка на това в банка държи над 15 млн. лева Отделно Събев има да получава 25 хиляди лева от две физически лица. Събев е купил и акции на стойност 39494 в Convergent minerals FPO и е главен акционер в куриерската компания "Еконт ". Държи и 40% от компанията "Фрий " ООД.



Енергийният министър Александър Николов при встъпването си в служба е оповестил благосъстоятелност на идеални елементи от пет жилището в София, четири от които добити в интервала 2016-2019 година и един от 1993 година Декларирал е и къща с двор в Симитли, добита през 2019 година, без да показва цена за придобивката, както и гараж в столицата, негова благосъстоятелност от 2019 година Към януари 2021 година се е освободил от единия парцел и е оповестил четири жилището в София. Миналата година е заявил че изплаща два ипотечни заема надлежно за 95 014 лева и 90 774 лева Кара Ауди от 2019 година добито за 25 000 лева Към януари депозитът му е 33 000 лева, оповестил е заем от локални лица в размер на 330 000 лева.и ипотечен заем за 88 155 лева Към днешна дата има дялове от капитала на две дружества- „ Булсан груп “ и „ Сити Кепитъл “.



Министърът на културата Атанас Атанасов не е заявил нищо с изключение на два влога в английски лири на стойност близо 106 хиляди лева Само един апартамент в София има спортният министър Радостин Василев. Той е огромен 110 квадрата и е закупен за 144 731 лева през 2011 година В брой Василев има 150 хиляди лева и още 26 хиляди евро, не са декларирани банкови влогове, написа 24 часа.



Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов заявява дребен апартамент от 69 квадрата в столицата, два леки автомобила Хонда, добити през 10 години – първият през 2008, а вторият през 2018 година и 100 хиляди лв. парични средства. Това е отбелязал в имуществената си декларация в края на годината министър Божанов. Тогава той към момента се е водил за собственик на 50% от записаното в Холандия сдружение „ LogSentinel “ B.V., което е било напълно негово преди десетина години, само че в което делът му прогресивно понижава от този момент, проличава от Търговския указател. Самият Божанов е показал в персоналния си блог компанията по този начин: новаторска ИТ компания, която дава сигурна одитна диря за отбрана на данните, основана на блокчейн. От последния финансов доклад на компанията, който е за 2020 година, се вижда, че тя е била на загуба от 11 хиляди лв., без значение, че тъкмо тази година приходите й нарастват с една трета спрямо предходната година и доближават 657 хиляди лв..



Туристическият министър Христо Проданов живее в жилище от 98 квадрата, което брачната половинка му Борислава Проданова е придобила още през 1977 година, т.е. две години след раждането си. Данните за жилището, което е оповестено с цена от 20 хиляди лв. за придобиването му е от имуществената декларация на министъра, попълвана в края на годината. Самият Христо Проданов е заявил и лека кола Шкода Октавия и влогове за към 130 хиляди лв.. Съпругата му има и 50% присъединяване във компанията „ Теоли “ ООД, която съгласно Търговския указател е с предмет на активност създаване и поддържане на басейни и спа центрове. Самият Проданов е бил съучастник в нея до 2012 година, само че е продал каузи си на Николай Нинов. Последният оповестен финансов доклад на сдружението е от 2016 година, само че от него излиза, че компанията не е имала активност, защото регистрира 0 лв. приходи
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР