Министърът на транспорта Николай Събев може да е злоупотребил със

...
Министърът на транспорта Николай Събев може да е злоупотребил със
Коментари Харесай

Личният Mercedes–Benz на Събев незаконно със специален режим на движение

Министърът на превоза Николай Събев може да е злоупотребил със служебното си състояние, твърди инспекция на сайта „ Биволъ “ за персоналния му автомобил. Преди към месец персоналният му джип Mercedes–Benz GLE63AMG е бил включен по заповед на шефа на (известната като ДАИ) Изпълнителна Агенция „ Автомобилна администрация “ (ИААА) Георги Палагачев в таблицата на служебните МПС-та със специфичен режим на придвижване, за каквито има право контролният орган към Министерството на превоза и известията (МТС).

Частният автомобил на министъра бил екипиран с ЛЕД-лампите за профилиран режим на придвижване, за каквито нямат законово право колите на частни лица. Ако лицето се движи с такива лампи нелегално, те следва да бъдат свалени, постанова се санкция и може да се стигне до прекъсване от придвижване на съответното МПС.

Прессекретарят на транспортния министър Асен Григоров твърди, че ведомството отхвърля коментар, тъй като „ всичко е законно “. Оказа се, че министърът се е отказал от специализирания  превоз със чиновник по защита, а съгласно пресаташето на Национална работа по защита (НСО) въпросният автомобил не е от гаража на службата.

„ Ако някой подаде сигнал, ще проверим “, декларирала ръководителката на пресцентъра на държавното управление Александра Тренкова.

Автомобилите втора употреба от този модел със същата спортна комплектация се продават в България на цени сред 130 и 289 хиляди лева. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР