Министърът на транспорта Ивайло Московски предложи да се направи референдум

...
Министърът на транспорта Ивайло Московски предложи да се направи референдум
Коментари Харесай

Московски предлага референдум за дълговете на БДЖ

Министърът на превоза Ивайло Московски предложи да се направи референдум и да се попитат българските жители дали са съгласни да заплащат задълженията на БДЖ, оповестява пресцентърът на ведомството. Повод за коментара му стана днешното запориране на сметки на " БДЖ - Пътнически транспорти " от Софийския градски съд, който одобрил отчасти иск на двама от кредиторите по втория облигационен заем на сдружението. Искът е бил за 40 млн. лева, а съдът е разрешил краткотраен запор до половината от сумата.

По думите на Московски тези заеми са отпуснати през 2007 година и до този миг няма нито един документ, който да демонстрира по какъв начин е било планувано да се изплащат.

" Смятам, че по този метод се цели да бъдат ощетени българските жители, като се упорства средствата да бъдат платени от държавния бюджет, т.е. от налозите. Никой не ги е питал, когато са взети тези заеми, а в този момент дали е редно да се заплащат с пари от държавния бюджет ", уточни Московски и посочи, че единствено референдум може да реши въпроса.

Той сподели още, че сдружението може да ръководи и задълженията и активите си на пазарен принцип.

Московски прикани кредиторите и техните акционери да обяснят по какъв начин са отпуснали заемите, откакто са знаели, че сдружението в действителност е банкрутирало сега на отпущането им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР