Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков извърши

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков извърши
Коментари Харесай

Министърът на транспорта уволни двама шефове на БДЖ

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков извърши промени в състава на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " ЕАД, заяви на уеб страницата си ведомството.

С протоколно решение на министъра като членове на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " ЕАД са определени Григори Григоров и Светломир Николов. Със същото решение като членове на Съвета на шефовете са освободени Велик Занчев и Владимир Владимиров.

Назначеният одит е установил съществени организационни пропуски в системата за прогнозиране, обмисляне и осъществяване на публични поръчки за доставки и услуги, свързани с поддръжката на преносимия железопътен състав. Одиторите сочат, че Съветът на шефовете на " Холдинг БДЖ " ЕАД не е направил разбор на докладвани неизпълнени ограничения по ремонтната стратегия на сдруженията, закъснение на публичните поръчки, недобро ресурсно обезпечаване, липса на професионални фрагменти, както и липса на съответни решения от Съвета на шефовете за възстановяване на положението на преносимия състав и други ограничения за застраховане на графика на придвижване на влаковете.

За установените проблеми и пропуски министърът на превоза, осведомителните технологии и известията бе известен след възлагането на одитна инспекция, почнала на 24 октомври 2018 година, се припомня в прессъобщението.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР