Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев е поискал съдействие

...
Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев е поискал съдействие
Коментари Харесай

Транспортният министър поиска от МВР полиция да пази жп пътя от вандали

Министърът на превоза и известията Николай Събев е изискал подпомагане от Министерството на вътрешните работи за в допълнение наблюдаване на железопътната инфраструктура по време на идните празници. Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

Повод за настояването са зачестилите случаи на съзнателно сложени предмети на железопътните релси, които са сериозна причина за произшествия. При последния подобен случай отпреди дни деца струпаха камъни на релсите и по знамение не се стигна до покруса.

В писмото до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков се показва, че задачата е да се увеличи сигурността на придвижването на влаковете, опазване живота и здравето на пасажерите и попречване щета на товарите.

" От началото на годината са регистрирани 17 случая на конфликт с сложени предмети на релсите. При други 12 случая конфликтът е избегнат с помощта на навременните дейности на експлоатационния личен състав на Национална компания " Железопътна инфраструктура ", се споделя в документа.

Най-често вандалски прояви са регистрирани в жп секторите Труд-Филипово, Горна баня-Захарна фабрика, Нова Загора-Хан Аспарух, Гавраилово-Шивачево.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР