Министърът на транспорта Георги Гвоздейков заяви, че Денков е прав

...
Министърът на транспорта Георги Гвоздейков заяви, че Денков е прав
Коментари Харесай

Денков е прав за думата “терористи”, заяви Гвоздейков

Министърът на превоза Георги Гвоздейков съобщи, че Денков е прав за думата “терористи ” за зърнопроизводителите.

Той разяснява и дрона с взривно устройство, който падна край Тюленово.

“В Черно море от дълго време има маневри на Русия ”, съобщи Гвоздейков пред bTV.

По думите му казусът с вноса на украинското зърно още веднъж е агитация на Русия

“Когато е позволен вноса през 2022 година зърнопроизводителите вършат облага от 2 милиарда лева 2021 година тези числа са по-малки. Протестът през днешния ден има политически нюанс. Опитват се да дестабилизират ясната посока на България ”, съобщи Гвоздейков.

Според него ненапълно министър председателят Николай Денков е прав за думата “терористи ”, тъй като зърнопроизводителите не желаят разрешаване на казуса, а борба

“Има решение на Европейска комисия и на Народното събрание, което би трябвало да бъде изпълнено. България няма какво да загуби. Става дума за по-бърз експрот към страни, които имат потребност от това зърно. Осигуряваме кулоар на взаимност, пристанище, посредством което зърното от Украйна да бъде изнесено. И ще спечелим от това ”, сподели още министърът.

По думите му първият медицински хеликоптер ще дойде у нас пред декември. От 15 януари се чака да избавя човешки животи.

Скандалът с Денков избуха, откакто министър председателят съобщи, че с “терористи ” няма да договаря. По-късно обаче даде стъпка обратно и разгласи, че ще се срещне с представители на земеделците. И въпреки всичко той отхвърли да се извини на всички, заявявайки:

“Готов съм да работя със всеки един производител. На тях ще се извиня. Не виждам защо да се оправдавам на тези, които получават лъвския къс. С помощите от Европейски Съюз си купиха яхти и скъпи коли. Ня тях няма защо да се оправдавам. ”

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР