Министърът на спорта (в оставка) Радостин Василев постави под съмнение

...
Министърът на спорта (в оставка) Радостин Василев постави под съмнение
Коментари Харесай

Изгонването на 70-те руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на кабинета

Министърът на спорта (в оставка) Радостин Василев сложи под подозрение изказванията на Българска социалистическа партия и на президента Румен Радев, че не са били знаели за процедурата по изгонването на 70-те съветски дипломати.

Василев разяснява, че държавното управление е обсъждало изгонването им на закрито съвещание и че " с цел да се вземе такова решение, първо би трябвало да има отчети от службите ".

" Президентът сигурно чете отчета на службите. За Българска социалистическа партия като партия не мога да отговоря ", сподели той.

Самият той призна, че не е осведомен с тези отчети, само че отхвърли решението да е взето " еднолично или едностранно ".

" По-скоро би трябвало да попитате премиера, тъй като при него рапортуват всички ръководители на служби в България ", сподели той.

Василев твърди още, че министрите на Българска социалистическа партия са участвали на това разискване и са " реагирали отрицателно ".

Според министъра на туризма (в оставка) Христо Проданов обаче " Българска социалистическа партия не са били известени за този акт на министър-председателя, само че държавността изисква това ".

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че ще спре всички договаряния с Политическа партия за сформиране на ново държавно управление, в случай че Кирил Петков не се отдръпна като претендент за министър председател след случая със 70-те съветски дипломати.

Тя дефинира решението като " безусловно еднолично " и декларира, че няма решение на Министерски съвет по тази тематика.

Решението за съкращаването на числеността на личния състав на съветските дипломатически фрагменти в България - най-малко съгласно формалната версия на Министерство на външните работи - има две учредения. Първото е взаимност на личния състав на задграничните представителства (българските дипломати в Русия са в пъти по-малко от съветските в България), и вотро - поради " реализирането от съветски чиновници на активност, избрана от способените български управляващи като несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР