Министърът на спорта в оставка Радостин Василев каза, че ръководството

...
Министърът на спорта в оставка Радостин Василев каза, че ръководството
Коментари Харесай

Радостин Василев планирал футболните клубове да получат 100 млн. лева за инфраструктура

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев сподели, че управлението на министерството (ММС) е работило по стратегия за разпределяне на средства за професионалните футболни клубове, с които да се усъвършенства инфраструктурата им.

" За първи път изготвихме стратегия за футболните клубове. Която, може би ще показва, в случай че имаме още две-три седмици - 100 милиона лв. в помощ на професионалните клубове за инфраструктурата им. Да, на фона на този Български футболен съюз ", сподели Василев пред Българска национална телевизия.

Неотдавна по тематиката за стадионите на ЦСКА - София и Левски той изясни, че алените сами ще финансират построяването на Българска войска и че пари за Левски няма да се дават, защото в случай че страната отпуска средства за игрища, те ще са за всички, а не за обособени клубове.

На въпрос за възможното лишаване на лиценза на БФС, той отговори: " Никога не е късно, дано не бързаме - имаме още две-три седмици пред нас ".

Преди време Василев сподели, че в случай че има правно съображение, би лишил лиценза на футболния съюз макар следствията от това. Той принуди БФС да провежда и конгреса напролет, с цел да бъде гласуван бюджетът.
Той си сложи висока оценка за работата по разкриването на нередности в министерството на спорта. По думите му в този момент ММС е по-добре проведено.

" За спорт щяха да се отделят, уповавам се да се отделят доста повече средства. За федерациите се отделиха повече средства. Получих рецензии следено от федерации, свързани с политически партии. Не пазя ничии ползи в спорта и това е ясно. Не одобрявам такива рецензии. Никога не съм имал персонални ползи в спорта. Тръгвам си с високо вдигната глава ".

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР