Министърът на спорта в оставка Радостин Василев е бил разпитан

...
Министърът на спорта в оставка Радостин Василев е бил разпитан
Коментари Харесай

Радостин Василев е бил разпитан от полицията

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев е бил разпитан в столичната полиция. Това сподели той пред Би Ти Ви във вторник. Василев е бил привикан в понеделник след постъпил сигнал против него от притежателите на ресторанта "101 Bar and Dinner " в столичния кв. "Дианабад " наоколо до басейн "Диана ".

По информация на собствеността на заведението е непряко обвързвана с Александър Сталийски .

По-рано в понеделник Василев заяви на конференция, че напуща партия "Има подобен народ " и че ръководителят на парламентарната група на партията Тошко Йорданов му е споделил: "Пич, Дългия сподели да не закачаш Сталийски ".

Според Василев в подадения сигнал е записано, че се е разхождал в заведението надменно. Той сподели още, че за него и за доста други хора не е загадка чие е заведението и че посредством подставени лица то се управлява от Сталийски.

"Дневник " напомня, че през 2009 година Сталийски беше разказан оттогава досегашния министър председател Сергей Станишев като част от неофициален кръг "Котараците ", който е непосредствен до Бойко Борисов.

"За мен не е загадка на кого е заведението. За цялото българско общество не е загадка. Защо би трябвало да го крием и да се плашим, че това е на Сталийски? ", сподели Василев.

Според спортния министър в оставка в края на месец март са направили оглед на спортната база в комплекс „ Дианабд “, където са открили нелегално строителство, за което са подали сигнал до ДНСК. По думите на Василев Тошко Йорданов му е споделил: „ Пич, Дългият ме праща. Недей праща хора в ресторанта, с цел да не хвърляме напрежение върху Гроздан Караджов. Това го сподели в моя кабинет “.

Според Има Такъв Народ Йорданов не е казвал нищо за ресторанта, а е помолил Василев да не основава напрежение с районния министър.

На конференцията в понеделник Василев заяви, че той и още петима депутати от "Има подобен народ " смъкват доверието си от водача Слави Трифонов и напущат партията му. В ефира на Би Ти Ви във вторник министърът в оставка назова депутатите от Има Такъв Народ "гумени печати " на волята на управлението. Той назова Тошко Йорданов "професионален измамник " и сподели, че всички от партията са минали тест за преданост, някои са били подложени на детектор на лъжата, с изключение на Йораднов - единственият, който е отказал.

Радостин Василев сподели още, че се е срещал в дома си с премиера Кирил Петков, като още "осем-девет души " са били на срещата. "Кирил Петков нищо не ни е обещавал, а искаше да опише какво се е случило в Министерство на регионалното развитие ", сподели Василев и посочи, че срещата е била два дни преди конференцията. Не е имало ангажименти за поддръжка или за постове, нито за пари, безапелационен беше той.

Радостин Василев е един от общо четиримата министри на "Има подобен народ ", които подадоха оставки, откакто водачът Слави Трифонов заяви преди седмица, че ги "изтегля ".

Изявлението на Трифонов породи политическа рецесия. След изтеглянето на Има Такъв Народ ръководещата коалиция може да ръководи единствено с държавно управление на малцинството. Премиерът Кирил Петков изрази вяра, че ще откри 12 депутати от Има Такъв Народ, които са склонни да поддържат държавното управление му. Той приветства решението на шестимата отцепници от Има Такъв Народ и сподели след конференцията на Василев, че "мафията загуби своя съдружен сътрудник ".

Има Такъв Народ упрекнаха Василев в напън над членове на партията и пуснаха запис, на който съгласно тях някогашният министър се пробва да принуди депутатката от партията Христинка Иванова да се причисли към отцепниците. Василев отхвърли в ефира на Би Ти Ви да е заплашвал Иванова.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР