Министърът на спорта Радостин Василев говори след срещите с представители

...
Министърът на спорта Радостин Василев говори след срещите с представители
Коментари Харесай

Радостин Василев разкри подробности от срещите си с ЦСКА и Левски

Министърът на спорта Радостин Василев приказва след срещите с представители на ЦСКА и Левски. Той разгласи какво е обсъждано с клубовете.

“Обсъждахме настоящите проблеми на клуба. В Левски се сблъскват проблемите, с които всеки различен. Говорихме за развиването на спорта, футбола в България и даже за телевизионните права. Ще се видя с всички, които желаят. Левски и ЦСКА са с любовта на 80% от хората. Трябва да виждам и за другите спортове, освен за футбола. Не съм слушал както са се изказали. Аз съм принципал на „ Сердика спортни парцели “. Натрупали са се доста проблеми. Защо седем години не е поставян този въпрос. Панчарево и „ Българска Армия “ са благосъстоятелност на „ Сердика спортни парцели “. Дали може вложителя може да построи стадиона на друго място или да бъде направена реорганизация. Това не е в моите пълномощия, само че дадох обещание да спомагам, с цел да се случат бързо тези неща “, съобщи Василев.

„ Трябва да продължим напред. Първо би трябвало да се сътвори комисия в „ Сердика спортни парцели “, която би трябвало да оцени. Трябва да работят взаимно с ЦСКА, с цел да може в къс период да се премине към идната стъпка. Тези терзания, които имат от ЦСКА съставляват терзание и за нас. Разговаряхме и с Левски за стадиона. Знаете, че Сектор А е без козирка. Не са единствено те, всички тимове имат проблеми с инфраструктурата. Наско Сираков и Иво Ивков са оптимисти. Левски заслужава да получи това, което получават всички клубове “, добави още той.

„ Седем дни съм министър. Обемът на информация, с която оперирам е голям. Когато имаме подготвеност ще създадем брифинг с доста забавни данни. Наследство нямам. Пемам министерство с доста проблеми. Казуси, които са тлеели доста време. Левски и ЦСКА потвърдиха моето мнение, че неналичието на бистрота води до това. Има хубави неща, само че главното е неналичието на правила и бистрота. По този метод блокира всичко “, сподели министърът на спорта.

„ Ако спортът не е държавна политика, не мога с магическа пръчка да трансформира нещата. Надявам се тези неща да не останат на думи. Детайлно не е коментирано дали ЦСКА ще заплаща или не заплаща. Не може да бъде взето в този момент решението. Срещата ми със спортния тотализаатор ще е след Нова година. Това е извънредно значима конструкция за финансирането на спорта. Смятам да развъртвам политиките ориентирани към младежта, тъй като този бранш е бил неглижиран преди този момент. Ще насочва предложения към всички спортни федерации. Няма да ги разделям. Трябва да видят по какъв начин ще се действа със средствата към тях. Длъжен съм да извършвам стратегия, която е призната от служебния състезателен министър. Трябва да се види дали ще има смяна и дали ще има ощетени от програмата на министър Кузманов. Ако има особеност съм в подготвеност да компенсираме федерациите. Ще се вземат ограничения. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР