Министърът на спорта Радостин Василев е поел ангажимент да не

...
Министърът на спорта Радостин Василев е поел ангажимент да не
Коментари Харесай

Радостин Василев: Няма да решавам еднолично за ЦСКА

Министърът на спорта Радостин Василев е поел ангажимент да не взема решение еднолично проблема с партньорство сред страната, посредством сдружението Сердика спортни парцели АД и ЦСКА - София по отношение на построяването на стадион „ Българска войска “. Решението щяло да бъде взето от Министерски съвет. Въпросът към министъра по горещата тематика бе заложен от депутата Йордан Терзийски.

Засега се разискват два разновидността за партньорство – посредством основаване на смесено сдружение или посредством концесия. Възможна е обаче и някаква трета форма на партньорство.

Преди седмица притежателите на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов се срещнаха с министър Радостин Василев, като по-късно се разбра, че до септември би трябвало да излезе разрешителното за градежа на „ Армията “, като съгласно първичните проекти до декември 2023 стадионът би трябвало да е приключен. Радостин Василев изясни още, че сега се прави разбор на най-удачната форма на партньорство, като тя към момента не е определена.

Друг от въпросите на Йордан Терзийски гласи следното: „ Анализиран ли е рискът отговорностите на ПФК ЦСКА–София АД да станат изискуеми от кредиторите и какво би се случило със стадиона и въпросното сдружение, в случай, че стадионът стане част от капитала на новото сдружение посредством апорт? Възможно ли е да се повтори прецедента със стадион Лазур и допустимо ли е един държавен стадион да попадне в частни ръце и то за погасяване на отговорности от кредитори? Как е предпазен ползата на страната, която при положение е принципал в Сердика спортни парцели ЕАД? “.

От своя страна министър Василев изяснява, че държавният интерес ще бъде предпазен посредством условие на банкова гаранция при започване на строителство. Депутатът споделя и терзанието си от слуха, че Сердика спортни парцели АД има вземания в границите на 2,5 млн лева от ПФК ЦСКА–София АД за наеми и на практика е пред банкрут. Терзийски пита също по този начин има ли изработен одит на Сердика спортни парцели и какъв е резултатът от отчета, написа „ Мач Телеграф “.

Министър Василев е безапелационен, че ще даде пред Народното събрание отчета на Сердика спортни парцели АД за отговорностите на „ аления “ клуб. Той дава обещание да не се пристъпва към по-нататъшни дейности преди изчистването на отговорностите сред двете страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР