Министърът на спорта Радостин Василев е поел ангажимент да не

...
Министърът на спорта Радостин Василев е поел ангажимент да не
Коментари Харесай

Депутат се развълнува от строежа на Армията, зададе въпроси към Радостин Василев

Министърът на спорта Радостин Василев е поел ангажимент да не взема решение еднолично проблема с партньорство сред страната, посредством сдружението Сердика спортни парцели АД и ЦСКА по отношение на построяването на стадион " Българска войска ". Решението щяло да бъде взето от Министерски съвет, написа в днешния си брой в. " Мач Телеграф ".

Въпросът към министъра по горещата тематика бе заложен от депутата Йордан Терзийски. Засега се разискват два разновидността за партньорство – посредством основаване на смесено сдружение или посредством концесия. Възможна е обаче и някаква трета форма на партньорство.

Преди седмица притежателите на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов се срещнаха с министър Радостин Василев, като по-късно се разбра, че до септември би трябвало да излезе разрешителното за градежа на " Армията ", като съгласно първичните проекти до декември 2023 стадионът би трябвало да е приключен. Радостин Василев изясни още, че сега се прави разбор на най-удачната форма на партньорство, като тя към момента не е определена.
 ЦСКА запълни квотите за играчи отвън Европейския съюз
ЦСКА запълни квотите за играчи отвън Европейския съюз

С привличането на Браян Морено ЦСКА към този момент разполага с оптимално допустимия брой чужденци

Друг от въпросите на мощно заинтригувания Йордан Терзийски гласи следното: " Анализиран ли е рискът отговорностите на ЦСКА да станат изискуеми от кредиторите и какво би се случило със стадиона и въпросното сдружение, в случай, че стадиона стане част от капитала на новото сдружение посредством апорт? Как е предпазен ползата на страната, която при положение е принципал в Сердика спортни парцели ЕАД? ".

От своя страна министър Василев изяснява, че държавният интерес ще бъде предпазен посредством условие на банкова гаранция при започване на строителство.

Терзийски пита също по този начин има ли изработен одит на Сердика спортни парцели и какъв е резултатът от отчета. Министър Василев е безапелационен, че ще даде пред Народното събрание отчета на Сердика спортни парцели АД за отговорностите на " аления " клуб. Той дава обещание да не се пристъпва към по-нататъшни дейности преди изчистването на отговорностите сред двете страни.

Припомняме, че желанието на ЦСКА е част от тези отговорности да бъдат прихванати, откакто управлението на клуба към този момент е наляло милиони въз основата в Панчарево. Така и би трябвало да бъде...
 ЦСКА разгласи смяна в началния час на контролата с Хартберг
ЦСКА разгласи смяна в началния час на контролата с Хартберг

Мачът ще се играе от 14:00 часа българско време
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР