Министърът на спорта Радостин Василев е обсъдил с главния архитект

...
Министърът на спорта Радостин Василев е обсъдил с главния архитект
Коментари Харесай

Министерството на спорта даде знак, че ЦСКА ще може да реконструира "Българска армия"

Министърът на спорта Радостин Василев е разискал с основния проектант на София Здравко Здравков опциите за реорганизация и рационализация на стадион " Българска войска ".

На срещата са участвали и представители на Направление " Архитектура и градоустройство " на Столична община. От министерството дават знак, че ЦСКА ще има опция да модернизира напълно стадиона.

" Бяха дискутирани благоприятни условия, касаещи бъдеща цялостна реорганизация и рационализация на стадион " Българска войска ", според плана за Подробен организационен проект на парк " Борисова градина ". Бяха детайлно прегледани издадените досега документи, както и обсегът на бъдещата реорганизация и идното публично разискване на Подробен устройствен план на парк " Борисова градина ", показват от министерството (ММС).

На срещата е конкретизирано, че на 12 септември 2019 година е издадена виза за планиране на главен ремонт и реорганизация на стадион " Българска войска ", съгласно която няма спънка да бъде подадена и утвърдена планова документи от Столична община за реорганизация и рационализация на стадион " Българска войска " в сходство със актуалните условия на УЕФА за осъществяване на футболни срещи от най-висока категория, прибавят от ММС.

От министерството показват, че са " изрично неоснователни ". В дните преди Коледа след среща в министерството той съобщи, че в клуба се притесняват, тъй като на " Българска войска " могат да се правят единствено ремонтни действия и навеси на трибуни, които няма да удовлетворят условията на ФИФА и УЕФА.

Василев провежда среща с представители на Столична община и ЦСКА на 11 януари.

От ЦСКА няколко пъти акцентираха, че имат предпочитание сами да модернизират стадиона, като желаят подпомагане от страната само позволение да го създадат. Собственикът.

От месеци се чака министерството и ЦСКА да изчистят връзките си и да пристъпят към основаване на взаимно сдружение, с цел да се премине към идващ стадий в подготовката за модернизацията на " Българска войска ". Ганчев уточни, че сега построяването на оборудването би коствало към 45 млн. евро. " Има си план, има периоди всичко - би трябвало да бъде пуснат през 2023 година ", уточни предприемачът преди Нова година.

В идващите дни следва разискването на устройствения проект за Борисовата градина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР