Министърът на спорта Красен Кралев определи зачестилите проблеми с хулигани

...
Министърът на спорта Красен Кралев определи зачестилите проблеми с хулигани
Коментари Харесай

Спортният министър иска общи действия срещу спортното хулиганство

Министърът на спорта Красен Кралев дефинира зачестилите проблеми с хулигани на спортни събития като болест, съобщи " Дневник ". Той осъди дейностите на почитателите на " Левски " във финала на баскетболното състезание сред " Левски Лукойл " и " Балкан " (Ботевград).

" Заразата плъзва на всички места и към този момент не можем да приказваме единствено за футболно безчинство, а за спортно безчинство. Затова е значимо да създадем новия закон доста добър, само че и всеки би трябвало да си поема отговорността ", сподели Кралев.

Той прикани Министерството на вътрешните работи да затегне ограниченията. Според Кралев няма по какъв начин спортни събития да се охранявят със стюарди.

" Ние ще оборудваме повече зали и игрища с камери. Общините, клубовете и самите почитатели също да са по-отговорни. Това са едни и същи хора и полицията доста добре знае кои са. В същото време виждате, че тези, които провокираха багра на боксовата церемония, получават пробация и отново са на стадиона да хвърлят бомбички ", добави спортният министър.

Според Кралев битката с хулиганството пречи на младото потомство да се възпламени по спорта. " Майките им не се усещат сигурни и по този начин стадионите остават празни. А знаем, че спорт без аудитория и без млади гении няма по какъв начин да се получи ", сподели още Кралев.

Спортният министър закри третия обичаен шампионат в памет на някогашния президент на Българския олимпийски комитет (БОК) и Българския футболен съюз (БФС) Иван Славков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР