Министърът на сигурността на Бурунди обяви, че 26 души са

...
Министърът на сигурността на Бурунди обяви, че 26 души са
Коментари Харесай

26 убити при терористична атака в Бурунди

Министърът на сигурността на Бурунди разгласи, че 26 души са починали, а други седем са ранени при среднощно нахлуване, виновността за което управляващите хвърлиха върху незнайна въоръжена " терористична формация ", оповестява " Асошиейтед прес ".

Уточнява се, че 24 души са били убити в домовете им, а други двама са умряли от раните си в локална болница. Сред жертвите има мъже, дами и деца.

Терористите са били въоръжени с огнестрелни оръжия и ножове, като нападението е траяло с часове в общността Рухагарика в затънтената северозападна провинция Чибитоке, която граничи с Руанда и Демократична република Конго.

Атаката беше осъществена малко преди жителите на Бурунди да гласоподават в противоречив референдум на 17 май, който може да удължи мандата на президента. Засега не е известно дали офанзивата е обвързвана с всенародното допитване.

Източноафриканската страна е сцена на кръвопролитно политическо принуждение от началото на 2015 година насам, когато президентът Пиер Нкурунзиза сполучливо стартира противоречив трети мандат. /News.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР