Министърът на регионалното развитие и благоустройството Йордан Караджов съобщи пред

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Йордан Караджов съобщи пред
Коментари Харесай

Поне 10% по-евтини винетки от 1 януари догодина

Министърът на районното развиване и благоустройството Йордан Караджов заяви пред публицисти, че в допълнение ще предложи най-малко 10 % понижение на цената на винетката от 1 януари следващата година, тъй като огромна част от тях към този момент са купени за тази година.

Той сподели това на брифинг след инициираното от него второ публично разискване на препоръчаните промени в Закона за пътищата и Тарифата за таксите, които се събират за прекосяване и прилагане на републиканската пътна мрежа.

Министърът заключи резултатите от срещата, като уточни, че се предлага от 1 юли в действие да влезе нова цена за тол таксите, посредством която към този момент ще се заплаща и за второкласните пътища, а не както до момента тол таксата за тежкотоварните коли да е нулева, ще се направи и актуализация на всички цени за прекосяване през автомагистралите и първокласните пътища, като по думите на министъра актуализацията не е със забележителен %. Тази смяна не се приема от превозвачите, което е предстоящо, добави министърът.

Целта е да се обърне настоящето съответствие, съгласно което две трети от събраните суми са от винетки, а една трета - от тол такси на тежкотоварните коли, като с това се реализира и европейската наклонност, сподели министърът.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР