Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и министърът

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и министърът
Коментари Харесай

Министрите Комитова и Алексиев обсъдиха реализацията на железопътни обекти

Министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев разискаха благоприятни условия за ускорение на реализацията на обекти от плана за модернизиране на железопътната линия Елин Пелин - Септември.

Коментирани бяха разновидности за ускорение на подробните устройствени проекти за жп линия Елин Пелин - Септември, където е планувано построяването на два железопътни тунела, както и землището на с. Горна Василица, община Костенец. Наличието им е належащо изискване за отчуждаване на нужните за реализацията терени и издаване на позволение за градеж на обекта.

По време на срещата бе дискутирана опцията да бъде издадено позволение за градеж на абстрактен план след влезнал в действие обстоен организационен проект.

Целта на това предложение от Министерство на регионалното развитие е да се форсира процесът по пускане на строителството.

В срещата участваха също заместник-министрите на районното развиване и благоустройството Иван Шишков и на превоза, осведомителните технологии и известията Нели Андреева, генералният шеф на Директива за птиците „ Национална компания „ Железопътна инфраструктура " Красимир Папукчийски, началникът на ДНСК Влади Калинов, Цветелина Лазарова - шеф на кабинета на районния министър, и специалисти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР