Министърът на регионалното развитие и благоустройството увери, че правителството ще

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството увери, че правителството ще
Коментари Харесай

Министър Шишков: Правим всичко възможно да довършим всички инфраструктурни проекти

Министърът на районното развиване и благоустройството увери, че държавното управление ще направи всичко допустимо да подкрепи завършването на всички инфраструктурни планове. В ефира на БНР от Камарата на строителите алармираха, че има съществени опасности за ВиК проектите поради неналичието на средства в размер на общо 450 млн. лева за довършването им.

Инж. Иван Моллов изясни, че индексацията по плановете, утвърдена в размер на 15 %, е извънредно незадоволителна и разликата до действителното повишаване би трябвало да бъде поета от държавния бюджет.

От своя страна министър отрасловият министър отговори, че тези средства не са по никакъв начин малко.

Веднъж оперативните стратегии, по които се употребяват парите, се обезпечи 15% индексация, а другата част индексацията, която касае ВиК сдруженията, те също ще бъдат обезпечени, за всяко ВиК сдружение по друг метод, тъй че не считам, че обсегът на парите, за които в действителност се нуждаят, е чак толкоз огромен, тъй като индексацията касае на процедура единствено интервал, в който строителство следва да бъде индексирано, т.е. 15% върху целия контракт не е по никакъв начин малко. Държавата ще би трябвало да направи всичко допустимо да обезпечи финансиране на индексацията, разяснява министър Шишков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg