Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков присъства днес

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков присъства днес
Коментари Харесай

Рехабилитацията на язовир „Студена“ ще удължи експлоатационния срок с 50 години

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков участва през днешния ден на старта на рехабилитацията на стената на бент. „ Студена “. Изпълнителят направи проява на новаторската технология за работа в експлоатационни условия под вода, която се употребява за първи път в България. Целта е да не се източва язовирът и той да продължава да доставя Перник и района с вода до момента в който тече ремонтът. Очаква се рехабилитацията да завърши в края на 2018 година
„ Перничани бяха уплашени, че ще останат без вода при ремонта, само че намерихме решение “, изясни пред медии министър Нанков. Най-голямото преимущество на определения способ, допускащ ремонтните действия да бъдат изпълнявани от водолази без източване на оборудването е, че няма да оставим 100 000 консуматори без вода от язовир „ Студена “, в това число индустриални предприятия, разяснява министърът.
Очаква се с рехабилитацията експлоатационният период на стената на язовира да бъде продължен с към 50 години. Рехабилитация не е осъществявана от построяването на язовира преди 62 години, сподели министър Нанков и акцентира, че при 24-часов режим на употреба 365 дни в годината натовареността му през това време е била огромна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР