Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков поиска по-строг

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков поиска по-строг
Коментари Харесай

Николай Нанков поиска по-строг контрол от общините за санирането

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков изиска по-строг надзор от общините върху санирането.

Мониторингът на Националната стратегия за енергийна успеваемост е открил, че като възложител не правят задоволително ефикасен надзор на външните реализатори, което може да докара до вреди със съответното финансово изражение за жителите, пишат от министерството.

С писмо към общините, регионалните шефове и Националното съдружие на общините Министерство на регионалното развитие вкарва нови ограничения. Представителите на локалната власт и строителния контрол би трябвало да правят инспекции на място най-малко един път месечно по време на строителството, както и при подписването н акт 15. На общодостъпно място във всеки вход на участваща в програмата постройка към този момент би трябвало да бъде поставяна информация за контакт – име, телефон и имейл на виновните общински чиновници, упражняващите строителен контрол и инвеститорски надзор, и на съответното поделение на Дирекцията за народен строителен надзор. Общините би трябвало да наблюдават и за нерегламентираното потребление на подизпълнители.

Нанков предизвестява, че некачественото осъществяване на саниране може да докара до преустановяване на контракта за финансиране и в допълнение сключване на анекси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР