Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков даде допълнителни

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков даде допълнителни
Коментари Харесай

Регионалното министерство иска от общините по-строг контрол на санирането

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков даде спомагателни инструкции до всички кметове на общини и регионални шефове, както и до ръководителя на НСОРБ Даниел Панов, за по-строг надзор при осъществяването на програмата за саниране.

От Министерство на регионалното развитие оповестяват, че мониторингът на програмата е открил, че общините като възложител в процеса по възобновяване на постройките не правят задоволително ефикасен надзор на външните реализатори, което може да докара до вреди.

За да не се допусне това, министърът изисква да се правят инспекции на място от представители на общината и строителния контрол най-малко веднъж месечно по време на санирането.

На общодостъпно място във всеки вход на участваща в програмата постройка към този момент би трябвало да бъде поставяна информация за контакт – име, телефон и имейл, с виновните общински чиновници, упражняващите строителен контрол и инвеститорски надзор. Общините би трябвало да наблюдават и за нерегламентираното потребление на подизпълнители.
Източник: БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР