Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков отново

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков отново
Коментари Харесай

Шишков се надява на движение в една лента при тунел Железница през август

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков още веднъж инспектира укрепването на двете свлачища преди и след тунел " Железница ",  съобщават от Министерство на регионалното развитие.

По думите му обекта ще бъде подложен на непрекъсната ревизия, заради неговата значимост. Той изрази оптимизъм, че през август може да бъде пуснато придвижването по едната лента.

Успоредно с подсилване на свлачищата, ще се работи и по правенето на документите, в това число и за позволение за прилагане, както и документите, нужни за стартиране в употреба на тунел " Железница ", добави министърът.

По отношение на построяването на  той уточни, че са се появили спекулации по въпроса и акцентира, че издаденото от него позволение за градеж е за дребен сектор от автомагистралата, който по никакъв метод не предопределя изборът на трасе през дефилето. Шишков добави, че продължава анализът на екологичните ограничения, който е от компетенциите на Министерството на околната среда и водите.

Той означи, че издаденото от него позволение за градеж за сектор от автомагистралата е обвързвано с опцията да се компенсира изгубено време. " Заспалите автомагистрали ги събудихме, работим, където би трябвало чисто процедурно, където би трябвало строителите са на терен ", сподели още Шишков.

Министърът разясни, че по източния вид, при който се разделя трасето на автомагистралата през Кресненското дефиле, има Оценка на въздействието върху околната среда . Ако ограниченията потвърдят този вид, несъмнено, ще се възползваме от това, че имаме Оценка на въздействието върху околната среда и няма да загубим период, няма да загубим време, ще спечелим доста години, бих споделил дори - едно бъдеще за целия район, добави министъра.

Най-важното нещо, което желае целият български народ, е тази автомагистрала да бъде приключена в целокупност, сподели още той.
 Министър Шишков инспектира укрепването на свлачището при тунел Железница
Министър Шишков инспектира укрепването на свлачището при тунел Железница

Извършването на строителните действия за обезопасяване на сектора ще коства 80 милиона лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР