Министърът на регионалното развитие арх. обяви, че е необходим нов,

...
Министърът на регионалното развитие арх. обяви, че е необходим нов,
Коментари Харесай

Шишков смята, че е необходим по-добър механизъм за развитие на инфраструктурата

Министърът на районното развиване арх. разгласи, че е нужен нов, по-добър стопански механизъм за развиване на инженерната инфраструктура, съобщи БНР.

На проведена от Камарата на строителите конференция за провокациите в областта на строителството арх. Шишков уточни, че проблемите с високата инфлация и компликациите с довършването на към този момент стартирани обекти демонстрират потребността от по-различна форма на вложения сред страната и общините, от една страна, и частния отрасъл, от друга.

Директорът на дирекция " Жилищна политика " в министерството Добромир Василев показа данни за първия стадий на програмата за енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд по Плана за възобновяване и резистентност.

Интересът е доста огромен и доста ще надвиши наличния запас от близо 1 милиарда 300 млн. лева Вече има подадени 36 планови оферти от 3 общини за 45,5 млн. лева Очакванията са до края на процедурата да бъдат подадени планове, чиято стойност надвишава няколко пъти разполагаемия бюджет.

Няма да е допустимо обновяването на сградния фонд да бъде осъществено единствено с обществени средства, по тази причина наклонността е процентът на безплатна финансова помощ да понижава и затова ще би трябвало да се търсят работещи пазарни механизми за реализирането на тези планове, добави Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР