Министърът на разузнаването на Иран заяви, че Техеран и Вашингтон

...
Министърът на разузнаването на Иран заяви, че Техеран и Вашингтон
Коментари Харесай

САЩ се страхували от военната мощ на Иран

Министърът на разузнаването на Иран съобщи, че Техеран и Вашингтон могат да проведат договаряния, единствено в случай че Съединени американски щати анулират глобите си и висшият ирански водач аятолах Али Хаменеи даде утвърждението си за договаряния, оповестява държавната осведомителна организация ИРНА.

" Провеждането на договаряния с Америка може да бъде преразгледано от Иран, единствено в случай че американският президент Доналд Тръмп анулира глобите и нашият висш водач даде позволение за осъществяване на такива договаряния ", уточни Махмуд Алави.
 Тръмп размаха пръст на Иран
Тръмп размаха пръст на Иран

Иран насочи ново предизвестие

" Американците се опасяват от военната мощност на Иран , това е повода зад тяхното решение да анулират решението да атакуван Иран ", добави министърът на образованието.

Тръмп разгласи предишния месец, че е отменил боен удар , с цел да отвърне на свалянето на безпилотен аероплан на Съединени американски щати от страна на Иран над Ормузкия пролив на 20 юни, тъй като при удара можело да загинат 150 души, като даде знак, че е отворен за договаряния с Техеран.

Техеран твърди, че шпионският безпилотен аероплан е бил свален от иранска ракета земя-въздух в иранското въздушно пространство , до момента в който Вашингтон твърди, че той е бил в интернационалното въздушно пространство.
 Иран вижда врага да се концентрира върху стопански спор
Иран вижда врага да се концентрира върху стопански спор

" Във военната сфера ние изцяло отрязахме пътя на врага "

Напрежението сред Техеран и Вашингтон се изостри от предходната година, когато Тръмп излезе от нуклеарното съглашение сред Иран и шестте международни сили и възобнови глобите, които бяха анулирани в границите на съглашението в подмяна на ограничение на нуклеарната стратегия на Техеран.

В отговор на глобите на Съединени американски щати, които са ориентирани основно към неговия главен задграничен приходоизточник под формата на експорт на недопечен нефт, Иран понижи уговорката си към нуклеарното съглашение. Вчера президентът на Иран Хасан Рохани разгласи, че Ислямската република ще усили обогатяването на уран след 7 юли до каквито нива се нуждае над тавана, избран в съглашението.

Европейският съюз прикани Техеран да се придържа към изискванията на нуклеарното съглашение от 2015 година, само че Техеран настоя, че задължението му последователно ще намалее, до момента в който Англия, Франция и Германия не могат да подсигуряват, че той има финансова изгода от съглашението - главния тласък за Иран да се причисли към него.
 Призоваха Иран да не обогатява уран
Призоваха Иран да не обогатява уран

Западът ускорява натиска над Техеран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР