Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър
Коментари Харесай

Цачева откри в Плевен Център за безплатна правна помощ

Министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила през днешния ден откри в Плевен 10-тия в страната Регионален център за безвъзмездна правна помощ.
Министър Цачева уточни, че Центърът се открива в деня, когато се означи годишнина от Международния ден на правораздаването.

Когато приказваме за правораздаване, постоянно става дума и за правдивост, акцентира Цачева и перефразира поговорка, съгласно която "да си добър напълно не е толкоз мъчно - мъчно е да бъдеш обективен ". Министърът добави, че постоянно е имала особено отношение към достъпа до правна помощ, както и че новооткритият център ще дава опция жителите в по-уязвимите групи да могат гратис да получават квалитетна способена правна помощ.

Цачева напомни, че първите сходни центрове у нас са стартирали по линия на плана на Норвежкия механизъм. Целта е една - да имаме по-бързо, по-добро и доста заслужено правораздаване, означи министърът на правораздаването.

Успешна работа на Центъра пожелаха и Ралица Негенцова - ръководител на Висшия адвокатски съвет и ръководителят на Националното бюро за правна помощ в София Елена Чернева.

Юристите, които ще работят в Центъра ще бъдат подбирани и ще получават за своята работа минимални хонорари, обезпечени от страната. Те ще могат да оказват помощ от началото на септември на нуждаещите се хора от уязвими обществени групи - фамилии, отговарящи на изискванията за приемане на месечни и целеви помощи за отопление, лица - настанени в профилирани институции за даване на обществени услуги, на потърпевши от домашно или полово принуждение, от трафик на хора или от други закононарушения.

Предвижда се Центърът да дава изнесени съвещания и правни препоръки в селищата на Плевенския правосъден регион.
Гости на откриването бяха регионалният шеф Мирослав Петров, кметът на Плевен Георг Спартански, ръководителят на общинския съвет Мартин Митев, ръководители на съдилища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР