Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе работна среща с главния

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе работна среща с главния
Коментари Харесай

Цецка Цачева се срещна с главния прокурор на САЩ

Министърът на правораздаването Цецка Цачева организира работна среща с основния прокурор на Съединени американски щати Джеферсън Сешънс, оповестиха от пресцентъра на правосъдното ни ведомство.
По време на втория ден от визитата си във Вашингтон министър Цачева срещнала Сешънс с един от главните целите за Министерство на правораздаването по време на идното българско Председателство на Съвета на Европейски Съюз - институционализиране на Службата на Европейския прокурор.
„ България, като един от основателите за основаването на Европейска прокуратура, ще работи предпочитано за институционализирането и действието на службата и за построяването на връзките с партньорските институции и служби, като ЕВРОЮСТ, ЕВРОПОЛ, ОЛАФ, в това число от страни отвън Европейския съюз”, обяснила Цачева.
Главният прокурор на Съединени американски щати Джеферсън Сешънс получил от българския министър покана да участва на конференцията, отдадена на тематиката за институционализирането на Европейската прокуратура, която ще се организира в София през март 2018.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР