Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се срамува, че е родена

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се срамува, че е родена
Коментари Харесай

От какво се срамува министър Надежда Йорданова? От Кубрат или от ОЛАФ? 


Министърът на правораздаването Надежда Йорданова се срами, че е родена в дребното градче Кубрат /7106 жители/ – в формалната й биография, оповестена в уеб страницата на министерството се показва единствено годината й на раждане. Йорданова стана известна с конфузната обстановка, в която попадна откакто основния прокурор Иван Гешев й подари букет цветя, пожела й триумф в работата, а тя /ни в чеп ни в ръкав/ му изиска оставката.

Преди да стане министър Надежда Йорданова беше началник на кабинета на Христо Иванов. Тя е била и обект на следствие на Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ).

През 2011 година ОЛАФ ревизира планове, извоювани от няколко неправителствени организации, които имат индиректна връзка с министъра на околната среда и водите Нона Караджова, която съгласно признанията на Бойко Борисов е била един от министрите, посочени му от Иво Прокопиев. Става дума за така наречен „Клуб Дондуков 53.“

Случаят нашумява през октомври 2011 година, откакто се схваща, че неправителствената организация „Прозрачност без граници“ и сътрудниците им от „Национална асоциация правна самодейност за локално самоуправление“ са спечелили европроект на стойност 500 000 лв., написа уеб сайтът „Биволъ“.

Двете организации се наемат да създадат за четири месеца тактиката за развиване на българския експорт в 11 изцяло разнообразни една от друга области. Свързаността на хора от гражданските сдружения излиза от имотния указател. Те са владеели дружно апартамент на ул. „Дондуков“ 53, евентуално употребен като офис на обща компания. Според уеб страницата хората от клуб „Дондуков“ 53 са завоюва планове за 1 милион лв. и настрана 1.7 милиона лв. от други две министерства. Съсобственици на жилището са Нона Караджова, някогашният началник на Национален осигурителен институт Йордан Христосков, Ева Радева, Борислав Тафраджийски, Стефан Иванов, Спартак Керемидчиев и още няколко лица. Управител на обединяване „Транспърънси и партньори“ пък е Надежда Йорданова от адвокатско сдружение „Йорданова и Радева“. Ева Радева пък е ръководител на сдружението „Национална асоциация правна самодейност за локално самоуправление“, което е другият сътрудник в обединяването.

ОЛАФ не оповестява детайлности за следствието поради неговата конфиденциалност.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР