Министърът на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс обяви, че не

...
Министърът на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс обяви, че не
Коментари Харесай

Правосъдният министър на САЩ няма да подава оставка въпреки критиките на Тръмп

Министърът на правораздаването на Съединени американски щати Джеф Сешънс разгласи, че не има намерение да подава оставка, макар че беше остро неодобрен от американския президент Доналд Тръмп поради отвода си по отношение на следствието на Русия, оповестяват АП и други медии.

 Тръмп подлага на критика министъра на правораздаването
Тръмп подлага на критика министъра на правораздаването

В изявление за " Ню Йорк таймс " милиардерът посочи

Сешънс акцентира, че е " чест " за него да служи като основен прокурор и добави, че ще продължи да извършва отговорностите си, " доколкото е подходящо ".

Вчера в изявление за " Ню Йорк таймс " Тръмп съобщи, че е нямало да назначи Сешънс на поста, в случай че е знаел, че ще се отдръпна от следствието за намесата на Русия на президентските избори в Съединени американски щати. Президентът добави, че министърът е бил " доста неправдив " към него, откакто не е го уведомил за решението си да си даде отказ.

Бившият сенатор от Алабама е един от първите поддръжници на Тръмп, той стана основен прокурор през февруари. Месец по-късно той се отдръпна от воденото от правосъдното министерство следствие след разкрития, че не е съобщил за срещи с съветския дипломат в Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР