Министърът на правосъдието на Полша представи реформа на органа, който

...
Министърът на правосъдието на Полша представи реформа на органа, който
Коментари Харесай

Полша предлага реформа на правосъдието, необходима за размразяване на фондовете на ЕС

Министърът на правораздаването на Полша показа промяна на органа, който назначава съдиите, стъпка, нужна на Брюксел, с цел да освободи замразените средства на Европейски Съюз на страната, само че която към момента изисква утвърждение от президента.

Адам Боднар сподели на конференция в петък, че преразглеждането на Националния съвет на правосъдната власт (KRS) е от значително значение за възобновяване на безпристрастността на съдилищата, един от главните обещания, дадени от новото съдружно държавно управление, водено от Доналд Туск. Европейската комисия също направи тази промяна причина за топене на фондовете на Европейски Съюз за възобновяване от пандемия на стойност милиарди евро, които бяха блокирани в спор за господство на закона с предходното полско държавно управление.

Но проектозаконът, който евентуално ще бъде утвърден от Народното събрание, ще би трябвало да бъде подписан от президента Анджей Дуда, който към този момент се причисли към дясната партия " Право и правдивост " (PiS) в опитите да попречи на Туск дневен ре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР