Министърът на правосъдието на Ливан подаде оставка. Това е третата

...
Министърът на правосъдието на Ливан подаде оставка. Това е третата
Коментари Харесай

Трета министерска оставка в Ливан след експлозията

Министърът на правораздаването на Ливан подаде оставка . Това е третата оставка след смъртоносната детонация , която раздруса столицата Бейрут, осведоми Агенция Франс Прес, базирайки се на служител.
 Пореден митинг в Ливан след гърмежа
Пореден митинг в Ливан след гърмежа

Стигнало се е и до вандалски акции

Мари-Клод Наджем, която беше притисната от протестиращи на улица в Бейрут два дни след детонацията, подаде оставка. Кабинетът на премиера Хасан Диаб ще организира среща по-късно през днешния ден за разискване на злополуката от 4 август.

6 дни след мощната детонация, която унищожи столични региони и се усети даже в Кипър, поданици и доброволци не престават да почистват отломките от улиците. Международни избавителни екипи с кучета и особено съоръжение търсят телата на починали.
 Ливан се изправя пред военно състояние
Ливан се изправя пред военно състояние

Службите са вдигнати под паника

Според здравното министерство минимум 158 души са починали при най-голямата злополука в Ливан в спокойно време. Около 6000 са ранени и към 20 души се търсят.

Взривът на 4 август, който е сравняван с пуснатата над Хирошима атомна бомба, бе толкоз огромен, че промени ливанското средиземноморско крайбрежие.

На 4 август две детонации породиха на пристанището в Бейрут . 300 000 души останаха без дом вследствие на извънредно мощната втора детонация. Взривът е обвързван с към 2750 тона амониев нитрат , което е равнозначно на към 1,2 килотона тротилов еквивалент. Амониевият нитрат е бил иззет от ливанското държавно управление от транспортен съд и е бил съхраняван на пристанището в продължение на 6 година без нужните ограничения за сигурност. Експлозиите провокираха земетресение с магнитуд 3,3 по Рихтер, усетено в Турция, Сирия, Израел и някои елементи на Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР