Министърът на правосъдието на Италия оцеля при вот на недоверие

...
Министърът на правосъдието на Италия оцеля при вот на недоверие
Коментари Харесай

Правосъдният министър на Италия оцеля при вот на недоверие заради скандал с мафията

Министърът на правораздаването на Италия оцеля при избор на съмнение в Сената , импортиран от критици, които го упрекват в излишно освобождение на рискови мафиоти от пандиза по време на блокадата поради ковид.

Решението на Алфонсо Бонафеде да разреши на възрастни и заболели мафиотски босове да бъдат сложени под домакински арест от началото на май провокира бурно неодобрение . Дори министърът беше заставен да отдръпна решението си. Някои от най-големите мафиоти са върнати в пандиза, осведоми Агенция Франс Прес.
 Мафията се възползва от ограниченията против ковид, обезпокоена полицията в Италия
Мафията се възползва от ограниченията против ковид, обезпокоена полицията в Италия

Престъпните организации могат да замърсят стопанската система и да поемат надзор над компании

Бонафеде освободи най-уязвимите пандизчии, с цел да понижи риска от разпространяване на вируса. През март избухнаха протести в затвори поради опасенията на пандизчии, че могат да заловен болестта.

Предложението против министъра, импортирано от три десни опозиционни партии, е отхвърлено от 160 против 131 гласа, до момента в който друго, импортирано от дребна проевропейска партия, беше отхвърлено от 158 против 124 гласа.

Коалиционното държавно управление, в което влизат най-вече лявоцентристката Демократическа партия и Движение Пет звезди, има задоволително места в Сената, с цел да избави министъра си. Но обединението е принудена да разчита на дребния съдружен сътрудник Italia Viva. Партията, водена от някогашния министър председател Матео Ренци, не сподели дали 17-те й сенатори ще гласоподават с държавното управление или срещу.

Премиерът Джузепе Конте предизвести Ренци, че отстраняването на Бонафеде ще тласне държавното управление в рецесия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР