Министърът на правосъдието на Франция обеща в сряда да предприеме

...
Министърът на правосъдието на Франция обеща в сряда да предприеме
Коментари Харесай

Франция се зарича да разбие „шегаджиите“ зад фалшиви заплахи на летища, туристически обекти

Министърът на правораздаването на Франция даде обещание в сряда да предприеме ограничения против тези, които стоят зад вълната от подправени сигнали за бомби, които провокираха безпорядък на летищата и туристическите обекти, откакто закани по имейл провокираха евакуации на летищата в Лил, Лион, Нант, Ница, Тулуза и Бове покрай Париж.

Изпратени по имейл „ закани за нахлуване “, съчетани с опасения за зарязан багаж, провокираха евакуации на шест летища в цяла Франция в сряда – в Лил, Лион, Нант, Ница, Тулуза и Бове покрай Париж – което докара до часове закъснения.

Ситуацията се върна към естественото на всички летища до ранната вечер.

Министърът на правораздаването Ерик Дюпон-Морети сподели, че „ дребните шегаджии “ зад подправените сигнали ще бъдат открити и осъдени.

„ Те ще бъдат открити, ще бъдат осъдени и техните родители ще бъдат задължени да възстановят вредите, които са предизвикали ", в случай че са малолетни, сподели той.

Версайският замък, съществена туристическа атракция покрай Париж, беше евакуиран за трети път от събота, с цел да могат екипите за неутрализиране на бомби да проверете уеб страницата.

Франция е в положение на нараснала паника след нападението на Хамас против Израел на 7 октомври и смъртоносното намушкване с нож в петък на преподавател в учебно заведение в северния град Арас от мъж, който твърди, че е правилен на групировката Ислямска страна.

Училището беше евакуирано заради към сигнал за бомба в понеделник, тъкмо когато трябваше да се организира минута безмълвие за убития преподавател, до момента в който музеят Лувър също беше евакуиран в събота заради бомбена опасност.

(FRANCE 24 с AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР