Министърът на правосъдието Крум Зарков насрочи конкурс за нотариуси. Сред

...
Министърът на правосъдието Крум Зарков насрочи конкурс за нотариуси. Сред
Коментари Харесай

Министър Зарков обяви конкурс за нотариуси в Северозапада

Министърът на правораздаването Крум Зарков насрочи конкурс за нотариуси. Сред вакантните позиции има и в Северозападна България, научи организация BulNews.
Общият брой на свободните позиции за апетитната служба у нас са 52. От тях 42 са вакантни, а 10 са новооткрити. Министърът стимулира откриването на спомагателните места „ с  оглед гарантиране на еднакъв достъп на жителите до нотариални услуги и застраховане даването на нотариални услуги на територията на съответния правосъден регион “. Останалите позиции пък са останали незаети след последния конкурс за нотариуси през 2018 година Налице са и вакантни места заради пренасяне на нотариуси или загубване на дееспособност.
Свободни позиции за нотариус има към съдилищата в Берковица, Бяла Слатина, Видин, Кула и Монтана. 
Писменият изпит за състезанието ще се организира на 9 юли 2023 година, а до устния ще бъдат позволени претендентите, получили оценка не по-малко от добър (4).
Министерството на правораздаването е изпратило писма до Върховен касационен съд, Нотариалната камара и СУ „ Св. Климент Охридски “ за установяване на членове в състава на конкурсната комисия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР