Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс,

...
Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс,
Коментари Харесай

Сешънс към Тръмп: Правосъдието не се влияе от политически съображения

Министърът на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати Джеф Сешънс, в рядко изказване в четвъртък, съобщи че министерството му „ няма да бъде повлияно от политически съображения “. Това предава електронното издание на американския вестник The Hill, представено от " Фокус ".
В едно от най-твърдите си изказвания, след рецензия от страна на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, Сешънс отбрани ръководството си над правосъдното министерство, което попадна под засилена офанзива от президента и неговите съдружници.
„ Докато съм основен прокурор, дейностите на министерството на правораздаването няма да бъдат повлияни от политически съображения. Изисквам най-високите стандарти и когато те не бъдат изпълнени, аз подхващам дейности “, съобщи Сешънс в пряк отговор на изявлението на Тръмп по Fox News.
„ Въпреки това, нито една страна няма по-талантлив и по-отдаден екип от правоприлагащи следователи и прокурори от Съединени американски щати “, съобщи той.
Изявлението на правосъдния министър идва, откакто Доналд Тръмп го разкритикува повече от един път по време на изявление за телевизионния канал Fox News, за отхвърли му от въпроси, свързани с следствието за съветска интервенция.
Тръмп също по този начин разкритикува и министерството на правораздаването.
„ Дори моите врагове споделят ‚Джеф Сешънс трябваше да ти каже, че ще се откаже и тогава нямаше да ти се постанова да го слагаш “, съобщи Тръмп по време на изявлението, излъчено в четвъртък.
Американският президент добави и, че е избрал Сешънс за министър на правораздаването само поради неговата „ преданост “ по време на предизборната акция.
„ Той беше в акцията ми. Знаете ли, единствената причина да му дам работата е, тъй като усещах преданост. Той беше покровител през цялото време “, съобщи Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР