Министърът на правосъдието доц. д-р Атанас Славов е включил следните

...
Министърът на правосъдието доц. д-р Атанас Славов е включил следните
Коментари Харесай

Министър Славов внесе за обсъждане във ВСС участието на магистрати в случая Осемте джуджета

Министърът на правораздаването доцент доктор Атанас Славов е присъединил следните точки в дневния ред на съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет, което ще се организира в четвъртък, 6 юли 2023 година, оповестиха от Антикорупционния фонд.

Славов е сложил въпроса като: " Обсъждане на данни по отношение на опит за напън и въздействие върху членове на Висшия правосъден съвет, инициирали предлагането за предварително освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор “.

Министърът желае и разискване на присъединяване на магистрати в тази ситуация „ Осемте джуджета “, показан от „ Антикорупционния фонд “, и резултата му върху публичното доверие в правосъдната власт.

Внесено като предложение за разискване във Висш съдебен съвет е и предложение за прекъсване на процедурата за избор на основен прокурор на Република България на съображение член 54 Административнопроцесуален кодекс по отношение на Определение от 27.06.2023 година по конституционно дело № 10/2023 година на Конституционен съд, с което е позволено за разглеждане всъщност на настояването за определяне на противоконституционност.

Във връзка с тези идни разисквания министър Славов е направил и следните претенции:

– По т. 1 и т. 2 – да бъдат изискани информации за формирани инспекции и досъдебни производства от Прокуратурата на Република България и Инспектората към Висшия правосъден съвет.

– По т. 2 – да бъде позволено чуването на господин Андрей Янкулов – юридически консултант в „ Антикорупционния фонд “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР