Министърът на правосъдието Данаил Кирилов проведе работна среща с председателя

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов проведе работна среща с председателя
Коментари Харесай

Кирилов и Рашидов обмислят мерки срещу фалшивите новини и трафика на културни ценности

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов организира работна среща с ръководителя на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.

Двамата разискаха съдействието сред законодателната и изпълнителната власт в битката с незаконния трафик на културни полезности, с подправянето на творби на изкуството и на артефакти и с " подправените вести ".

Рашидов показа на правосъдния министър резултатите от срещите си в Бундестага в Берлин и в Камарата на депутатите в Рим.
 Боил Банов желае да се включим в битката с трафика на полезности
Боил Банов желае да се включим в битката с трафика на полезности

Той се срещна с генералния секретар на Международния институт за унифициране на частното право

Засилването на съдействието сред европейските страни в битката с трафика на полезности, фалшификатите и подправените вести е доста значимо, тъй като този проблем визира сигурността на всяка страна, съобщи Рашидов. Той уточни, че Европа от ден на ден се тревожи и от казуса с подправените вести и тази тематика ще става все по-актуална за всички страни членки.

Двамата разискаха и нуждата от привличането на още по-широк кръг от специалисти в битката с незаконния трафик на културни полезности и с подправянето на творби на изкуството.

Кирилов и Рашидов бяха единомислещи, че т рябва да се сътвори обединен европейски стандарт за битка с трите феномени, който да бъде отразен и в българското законодателство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР