Министърът на правосъдието Данаил Кирилов не смята, че прокуратурата е

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов не смята, че прокуратурата е
Коментари Харесай

Данаил Кирилов не вижда проблем с пуснатото СРС на президента

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов не счита, че прокуратурата е направила нарушаване на закона с публикуването на записи на президента Румен Радев, които са направени със специфични разследващи средства.

Според него това е направено с позволение на наблюдаващия прокурор и е било в отговор на публичния интерес към настояването на основния прокурор до Конституционния съд за пояснение на обсега на имунитета на президента и вицепрезидента.

На въпрос съдържат ли се в записите данни за осъществено от президента закононарушение, правосъдният министър отговори, че преценката изисква по-широк кръг доказателства.

" Този размер от доказателствен материал персонално на мен не ми е задоволителен за себе си да извърша преценка дали има държание, което би било съставомерно, или няма налице такова държание. Това явно са фрагменти, елементи от по-широк размер доказателствен материал ", сподели Кирилов, представен от БНР.

Европейският съд по правата на индивида има доста необятна процедура по въпроса дали проверяващите органи могат да разгласяват избрани доказателства по наказателните каузи, с които да манипулират публичното мнение. Няколко европейските страни, в това число България, са били осъждани за нарушение на презумпцията за невиновност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР