Министърът на полицията на Нова Зеландия Стюарт Наш съобщи, че

...
Министърът на полицията на Нова Зеландия Стюарт Наш съобщи, че
Коментари Харесай

В Нова Зеландия приключи програмата за изкупуване на оръжия

Министърът на полицията на Нова Зеландия Стюарт Наш заяви, че програмата за изкупуване на оръжия и амнистията за нелегално владеене на огнестрелно оръжие ще приключат в петък в среднощ, оповестява " Синхуа ".

Според Наш досега повече от 56 346 неразрешени и противозаконни огнестрелни оръжия са предадени.

Около 31 650 души са взели присъединяване в програмата, сподели министърът и означи, че те заслужават почитание поради отговорността им. Повечето от притежателите на огнестрелно оръжие са хора, които съблюдават закона, разясни той.

Наш сподели още, че от събота няма да се заплаща на притежателите на оръжия за техните предадени оръжия. Хората, които към момента имат неразрешени огнестрелни оръжия след крайния период, могат да бъдат съдени и да влязат в пандиза за интервал до 5 година, както и да изгубят разрешителното си за владеене на оръжие.

Според данните броят на оръжията, предадени на управляващите, са по-малко от 20% от всички в обществото.

Правителството на Нова Зеландия промени законите за владеене на оръжие през април и забрани полуавтоматичните оръжия. Стартира стратегия за изкупуване на тези оръжия от юли след смъртоносната терористична офанзива в Крайстчърч през март, при която починаха 51 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР