Министърът на отбраната Тодор Тагарев вероятно ще поиска удължаване на

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев вероятно ще поиска удължаване на
Коментари Харесай

Транспортирането на БТР-ите за Украйна е финансирано от формата Рамщайн

Министърът на защитата Тодор Тагарев евентуално ще изиска удължение на периода за осъществяване на Стратегическия обзор на отбранителната политика. Той разяснява тематиката пред публицисти в Народното събрание преди чуване в отрасловата комисия.

Тагарев означи, че срокът за провеждането на прегледа е бил февруари, към този момент има и отчети, само че има усложнения при анализирането на проблемите в тяхната комплексност и взаимообвързаност. Много са проблемите – окомплектоване, преструктуриране, нивото на подготовка и други, добави министърът.

На въпрос дали ще остане на поста си след ротацията министърът съобщи, че това ще стане известно като решат политическите партии, които образуват болшинството в Народното събрание.

Във връзка с интервенцията по доставка на БТР-и за Украйна министърът на защитата разяснява, че тя към момента в ход, като не изиска да уточни по кое време ще завърши. Тодор Тагарев изясни, че не се е наложило да се желае финансиране за превоза на машините от държавния бюджет, като означи, че заплащането на разноските е обезпечено посредством механизми във формата " Рамщайн ".

Министърът посочи, че след доста малко време ще организира диалог с представител на Пентагона, който е на доста високо равнище.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР