Министърът на отбраната Тодор Тагарев участва в 60-ата Мюнхенска конференция

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев участва в 60-ата Мюнхенска конференция
Коментари Харесай

Тодор Тагарев на Мюнхенската конференция по сигурността

Министърът на защитата Тодор Тагарев взе участие в 60-ата Мюнхенска конференция по сигурността, като част от българската делегация, водена от министър-председателя учен Николай Денков. Тя се организира от 16 до 18 февруари 2024 година, а тазгодишното издание на водещия конгрес в областта на сигурността е юбилейно. В него участваха близо 50 държавни и държавни ръководители, над 100 министри, както и водачи на доста основни интернационалните организации и организации на гражданското общество.

В продължение на три дни конференцията даде опция за разискване на най-високо ниво на актуалните провокации пред интернационалната сигурност.

В центъра на полемиките в Мюнхен бяха положението и бъдещето на интернационалния ред, нужните промени на механизмите за многостранно ръководство, районните спорове, транснационалните провокации като измененията в климата и продоволствената неустановеност, както и ролята на Европа в света.

По време на Мюнхенската конференция министър Тодор Тагарев взе присъединяване в редица формати, измежду които работна закуска с военачалник Кристофър Каволи, главнокомандващ силите на НАТО в Европа, среща с представители на Европейската лидерска мрежа и среща с ветерани и герои от войната в Украйна.

Сред по-важните извършени диалози бяха още със заместник-генералния секретар на НАТО Мирча Джоана, както и с началника на защитата и министъра на защитата на Румъния. Двамата с министъра на финансите Асен Василев организираха срещи и с участници от отбранителната промишленост.

Министър Тагарев организира и двустранни срещи с министъра на защитата на Черна гора Драган Крапович и с министъра на защитата на Република Армения Сурен Папикян.

В последния ден на конференцията той беседва с представители на немската отбранителна промишленост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР