Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с посланиците от

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с посланиците от
Коментари Харесай

Посланици на държави от ЕС се срещнаха с министъра на отбраната Тодор Тагарев

Министърът на защитата Тодор Тагарев се срещна с посланиците от страните-членки на Европейския съюз, проведена с семейството на посланика на Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко. Това оповестиха от пресцентъра на военното министерство.

Срещата се организира броени дни преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Тагарев приветства старта на Испанското председателство на Европейски Съюз и пожела триумф при осъществяването на заложените цели за идващите шест месеца.

Във фокуса на полемиката бяха въпроси, касаещи преди всичко европейската сигурност и ограниченията за увеличение на индустриалния потенциал на европейската отбранителна промишленост., се показва в информацията.

Сред другите обсъждани тематики бяха българската позиция и решенията, които следва да бъдат взети на Срещата на върха на НАТО във Вилнюс, заканите за сигурността в Черноморския район, предпочитаните планове за рационализация на въоръжените ни сили, значимата роля на стратегическите връзки, обстановката в Украйна, и ограниченията от друг темперамент, с които страните членки подкрепят напъните на страната да освободи окупираните територии, както и нужните бъдещи дейности за следвоенното й възобновяване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР