Министърът на отбраната Тодор Тагарев прие оставката на съветника си

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев прие оставката на съветника си
Коментари Харесай

Заради сагата Пирогов: Тагарев прие оставката на Емин

Министърът на защитата Тодор Тагарев одобри оставката на съветника си Мустафа Емин. Окончателното решение на Емин пристигна след сериозен публичен напън, скандалния случай и държанието му в УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " в края на август.

За него заяви дългогодишната здравна сестра в лечебното заведение Неда Диманова във " Facebook " профила си, като информацията беше споделена в формалния профил и на болница " Пирогов ".

Според описа й, Мустафа Емин е дошъл в " Пирогов " с детето си, като се е държал " надменно и скандално ". Медици свидетелстваха, че същият желал да извадят дете от шокова зала, с цел да вкарат неговото. За случая разшумя и стана медиен, тъкмо от шерване на обява на здравна сестра от незабавното на формалната страница на болничното заведение. И изпълнителният шеф на " Пирогов " доктор Валентин Димитров удостовери, че Мустафа Емин е заплашвал чиновници с уволняване.

Същият Мустафа Емин, чието име нашумя около абсурда в болница " Пирогов ", не е и имал нужното обучение, с цел да може да извършва функционалностите , за които в началото е бил поканен на работа от министъра на защитата Тодор Тагарев. Това стана ясно от инспекция на " Фокус " измежду видео архивите на МО. Емин е бил гласен за парламентарен секретар. 

Припомняме, че казусът стана причина за съществено напрежение по оста Костадин Ангелов – Тодор Тагарев, Ангелов изиска оставката на съветника. Председателят на здравната комисия в Народното събрание проф. Костадин Ангелов написа ядосан пост в обществените мрежи, гневен на министъра на защитата Тодор Тагарев. Според информацията на проф. Ангелов Тагарев, съпроводена с документи, той е изпратил искане до сътрудника си и министър на опазването на здравето проф. Христо Хинков, в което държал да се разбере кой и за какво си е разрешил да разгласява нещо във " Facebook " страницата на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".

В 10 дни, откакто гръмна абсурда, проф. Хинков прикани преекспонирането по тематиката да спре.

" Казусът Пирогов е преескпониран по редица аргументи, които не желая да разясня. За мен това е един битов проблем. Междудругото работещите в " Пирогов " се сблъскват непрекъсното с сходни неща. И от едната, и от другата страна има оправдания за тяхното държание. Един човек, на който детето му е в някакво положение, не може да разбере, че има така наречен " триаж " или градуиране на помощта  и това е разбираемо. Но по-късно има опрощение ", сподели министърът пред публицисти преди съвещанието на Комисията по опазване на здравето в Народно събрание.

" Аз мисля, че преекспонирането и продължаването да се приказва на тази тематика, е извънредно недобре за цялата система ", сподели министър Хинков пред медиите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР