Министърът на отбраната Тодор Тагарев не вижда как военното ни

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев не вижда как военното ни
Коментари Харесай

Министър Тагарев споделя мнението на лидера на ГЕРБ за службите

Министърът на защитата Тодор Тагарев не вижда по какъв начин военното ни разузнаване може да бъде извадено от структурата на военното министерство, за което се появиха различия в Народното събрание.
 
" Военното разузнаване и работи извънредно добре. Това е една извънредно значима конструкция на системата на Министерство на защитата. Аз съм в всекидневен контакт с неговото управление, тъй като войната, на процедура, е на нашите граници и те имат доста значима роля в това отношение. Те са доста тясно интегрирани с армейските структури, с процесите на взимане на решения в Министерство на защитата и аз персонално все още не виждам по какъв начин то може да бъде извадено от Министерство на защитата ", добави проф. Тагарев. 
 
" Според мен разновидностите, които ще потърсят депутатите: би трябвало да обезпечат действие на тази част от разследващите ни структури в полза на министъра на защитата, на армията. Структурно могат да бъдат открити разнообразни решения, само че каквото и решение да намерят министъра на защитата би трябвало да може директно да работи с тази система, която извършва функционалностите и сега ", добави той.
 
Министър Тагарев сподели още, че не е належащо страната ни да желае спомагателна помощ от НАТО за защита на черноморската ни граница.
 
" Ние работим с наши съдружници, които са от бреговите съдружници, с Румъния и Турция главно. Но НАТО е ангажирано със сигурността в Черно море, без да участва с военноморски кораби заради рестриктивните мерки на Конвенцията от Монтрьо, само че участва по други метод - самолети, разследваща информация и по този начин нататък. Така че ние имаме поддръжката и разбирането на нашите съдружници, че те би трябвало да ни оказват помощ по вероятните способи, в случай че ситуацията стартира да се усложнява още повече ".
 
Министърът на защитата Тодор Тагарев взе участие в откриването на първото лицензирано хеликоптерно летище за образование на фрагменти за незабавна здравна помощ по въздуха във Военно въздушното учебно заведение " Георги Бенковски " в Долна Митрополия. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР