Министърът на отбраната Тодор Тагарев и извънредният и пълномощен посланик

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев и извънредният и пълномощен посланик
Коментари Харесай

Военният министър и гръцкият посланик у нас обсъдиха посещението на Зеленски в София

Министърът на защитата Тодор Тагарев и изключителният и пълномощен дипломат на Република Гърция у нас Н. Пр. Алексиос Либеропулос оцениха високо връзките сред двете страни в региона на защитата, както и във всички други сфери на обществено-политическия живот. Това оповестиха от МО .

Двете страни разискаха опциите за надграждане на взаимното съдействие, с акцент върху споделената отговорност да способстват за усилване на сигурността в Черноморския район.

Обсъдени бяха плановете от съвместен интерес за възстановяване на свързаността по направление Север - Юг и развиването на стратегическата инфраструктура, както и съществуващите благоприятни условия за финансиране на тези планове.

Надграждането на многонационалната бойна група на НАТО на българска територия до бригада и взаимоотношението сред отбранителните промишлености на двете страни също бяха акцент в диалога.

Посланик Либеропулос акцентира ясното обръщение, което даде на света историческото посещаване на президента на Украйна Володимир Зеленски в София. А министър Тагарев напомни единната позиция на българското държавното управление за оказване на поддръжка на Украйна.

При разискването на Срещата на върха на НАТО във Вилнюс и поради процесите на адаптиране към изменящата се среда на сигурност в Черноморския район и споделеното схващане за нуждата от засилено съдействие, министър Тагарев уточни, че България и Румъния подписаха Писмо за желание за основаване на Регионално компонентно командване на Специалните сили.

В срещата участваха още заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов и аташето по защита полковник Димитриос Сакеларис
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР