Министърът на отбраната Тодор Тагарев е заминал за визитата си

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев е заминал за визитата си
Коментари Харесай

Румен Петков: Тагарев е ходил в САЩ неканен, казват от военното министерство

Министърът на защитата Тодор Тагарев е отпътувал за визитата си в Съединени американски щати в средата на януари без покана от там. Това сочи отговор до АБВ от подопечното му ведомство, заяви пред медиите в Плевен ръководителят на партията Румен Петков. В заявление по ЗДОИ АБВ изисква копие от поканата на министъра на защитата на Съединени американски щати ген. Лойд Остин към българския му сътрудник, информация за извършените срещи на Тагарев там, в това число и за имената на длъжностните лица, с които се е срещнал, за поетите от българската страна задължения към Съединени американски щати от името на Тагарев.

Въпросите към Министерството на защитата бяха предизвикани от изказване на военния министър от парламентарната естрада, че бил поканен зад персонално от ген. Остин.

От отговора на Министерството на защитата излиза наяве също, че Тагарев в Щатите е „ провел диалози на високо равнище и е разискал даването на военна помощ на Украйна “ – аудиенция за инструктаж какво тъкмо да даде, разяснява Петков. От отговора също излиза наяве, че военният министър е признат на унизително ниско равнище, от елементарни служители. От позицията на презрян нахалник, отишъл в Съединени американски щати като посетител без покана, Тагарев подлага на оскърбление българската страна, разяснява Румен Петков.

Пред медиите водачът на АБВ разяснява и Законопроекта за изменение на Закона за административно-териториалното устройство, който ликвидира селищната система в страната и лишава от опция за право на глас хиляди българи. В документа е заложено статут на кметства да получат обитаеми места с най-малко 300 поданици, а не както е сега – 100. Така община Плевен закрива 5 кметства – Горталово, Къшин, Ралево, Тодорово и Тученица. На територията на Плевенска област ще бъдат закрити 25 кметства, като най-драматична е обстановката в община Белене, където от 5 кметства, 4 ще бъдат закрити. Поне 10 са кметствата в региона, които се намират на ръба на допустимото население и които в границите на няколко години също ще бъдат премахнати.

Проектозаконът, водещият претекст в който е финансовите запаси, е брутално посягане върху демокрацията, който лишава от опция за право на глас хиляди българи. Поредната стъпка за разпродажба на селищната система в страната, разяснява Румен Петков. Темата за ликвидирането на села за момента към момента не е влезнала в дневния ред на Общинския съвет, въпреки, че общините са получили лични писма по въпроса.

 

 

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР