Министърът на отбраната Стефан Янев заяви, че няма да подава

...
Министърът на отбраната Стефан Янев заяви, че няма да подава
Коментари Харесай

Мрежата за Янев: Разреденият въздух по върховете на министерската власт явно причинява световъртеж

Министърът на защитата Стефан Янев съобщи, че няма да подава оставка. По думите му това би заплашило националния интерес на България в създалата се обстановка. Това провокира вълна от мнения в обществените мрежи, които недоумяват по какъв начин от Кирил Петков. Ивайло Мирчев от Демократична България, който е част от ръководещата коалиция дефинира държанието на силовия министър за „ бъзгръбначно “.

Ето и част от коменатрите:

Ивет Добромирова

Приятели, прочетох сърцераздирателното писмо на тази холограма Янев. Разбирам го, не мога да му оказа помощ. Сложно е да си назначен от Решетников и Съединени американски щати по едно и също време и да си боен министър, когато те не са на една и съща страна.

За да ви спестя всички антидемократични опорки (родени в Кремъл още в година 2013) от дългото среднощно изказване на някогашния министър председател и сегашен министър на защитата, в което не липсваха и тези за дългата ръка на Сорос, вадя акценти в кавички с значимите въпроси.

Изводът е, че въпросът за този министър е бил подложен на масата от интернационалните сътрудници. СПОДЕЛЕНИ ЦЕННОСТИ, помните ли? Писах за това преди минути.

Ето и резюмето с въпросите:

“Знаете, че през последната седмица съм обект на целенасочена политическа офанзива – грозна, несправедлива и подмолна. ”

“Задачата е да бъде освободен поста на министъра на защитата за някой, който е по-, да го кажем по този начин, по-отзивчив при прокарването на съответни външни ползи при определянето на българския политически дневен ред, в това число във връзка с военната сфера и решенията, които се взимат там. ”

Опппааааа… Врагът в моето легло?!

“И доколкото не виждам никакъв здрав разсъдък, а единствено надълбоко притеснителна безредица и по какъв начин беше... „ тежка некомпетентност “, желая да споделя с българските жители, че това, което се случва, че решенията, които следва да бъдат взети, не са в полза на България. Нещо повече – рискови са за страната ни. Опасни са, тъй като следствията – стопански, финансови и обществени, ще се стоварят скоро със страшна мощ и тогава сигурно ще има оставки, само че към този момент не и работещи решения. ”

Кои решения, чии, на държавното управление, от което той е част?

“И тук дори не е от голяма важност дали повода е, че дилетанти се вършат на политици или се пробват да капитализират посредством политиката. ” -

Кого засяга Янев?

“Благодаря на всички, които ме подкрепяха досега и които не престават да ме поддържат. ”

ЗБОГОМ!

А Радев къде е? Техните го търсят да го бият.

 



Ивайло Мирчев

Българският народен интерес в никакъв случай не е включвал безгръбначното държание. Дълъг лист с почтени български генерали от предишното се обръщат в гробовете си от позор пред неспособността на днешния боен министър да назова войната война.

Българският народен интерес, също така, е европейски и проевропейски. Защото България е европейска страна в Европейския съюз.

Разреденият въздух по върховете на министерската власт обаче очевидно предизвиква световъртеж и комплициране у по-неподготвените. Сигурно по тази причина министър Стефан Янев приказва в последния си фейсбук пост за политическа аматьорщина. И като е подхванал тематиката - ще е забавно да опише за 7 месеца, до момента в който той бе длъжностен министър председател, изработен ли е някакъв одит на положението на военновременните ни ресурси. Още повече, при ясни индикации за започваща война на Русия против Украйна. И в случай че подобен одит не е изработен, или не са взети ограничения и запасите не са на нужните равнища, каква, неаматьорска, отговорност ще поеме Янев?

За едно нещо би трябвало да му признаем, че е прав - добре финансираната интерпретация фактически е в положение да подмени истината. Обаче государственото финансиране на хибридната агитация у нас няма да продължава постоянно. Парите, изхранващи пропутиновите тролски ферми, псевдоновинарски уеб сайтове и псевдопатриотични малките екрани ще свършат. И не знам по какъв начин тогава ще се ориентира военният ни министър какво да приказва?

Сарказмът настрани - немислимо е един български министър да употребява реториката на Путин и да се държи все едно не сме страна-членка на Европейски Съюз и НАТО, които изрично осъждат нахлуването на съветската войска в Украйна. Немислимо е военният ни министър да е в разнобой с позицията на държавното управление и даже да не се сеща какъв е достойният негов акт, който би трябвало да последва. Немислимо е един общественик на толкоз основен пост да си заравя главата в пясъка, преструвайки се, че у съседите, на едвам 200 км от нас, няма пожар.

Още повече, че тук от дълго време към този момент не става дума просто за ориста на Украйна, за сигурността на България или за бъдещето на Европа. Путин води война против актуалния цивилизационен порядък, в който място за диктатори няма. Място за прислужниците на диктаторите - също.

Манол Глишев

Айде-е-е, Стефан Янев отече???? Който каже, че няма пък да подаде оставка, след това я подава. Ами по този начин е, въпрос на експертни умения и познания. Не може да казваш, че войната не била война и да запазиш работното си място тъкмо в защитата. Седни си, слаб (2). Да се надяваме, че Kiril Petkov няма да ни кара да чакаме прекомерно дълго. Оставка на Янев, а по-късно - апелирам, повече съюзнически бойци на наша територия, тъй като на 400 км. отсам един вманиачен води - какво? Води ВОЙНА!  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР