Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с посланика на

...
Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Министър Янев обсъди с посланик Мустафа стратегическото партньорство между България и САЩ

Министърът на защитата Стефан Янев се срещна с посланика на Съединени американски щати у нас Н.Пр. Херо Мустафа. В срещата взе участие и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

„ По време на диалога обсъдихме тематики, свързани със стратегическото партньорство сред двете страни, развиването на плановете за рационализация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в района.

Споделих, че българската страна високо цени поддръжката на Съединени американски щати за модернизацията на българските въоръжени сили и показах вяра, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето съдействие в тази тенденция “, прецизира Янев.

По думите му той е отбелязал, че напъните му са фокусирани върху придобиването на нови качества за Българската войска: „ Основен приоритет ще бъде реализацията на плана за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски “.

Посланик Мустафа, на собствен ред, е отбелязала готовността на американската страна да продължи да оказва подпомагане и поддръжка за осъществяване на взаимните начинания в областта на отбранителното съдействие, отчитайки българските потребности.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР