Министърът на отбраната Стефан Янев проведе среща с Н. Пр.

...
Министърът на отбраната Стефан Янев проведе среща с Н. Пр.
Коментари Харесай

Стефан Янев на среща с посланици: Подкрепяме Украйна

Министърът на защитата Стефан Янев организира среща с Н. Пр. Фредерик Мьорис ексклузивен и пълномощен дипломат на Кралство Белгия и Н. Пр. Флоранс Робин ексклузивен и пълномощен дипломат на Френската република. Въпреки че публична позиция от МО по решението на Русия да признае сепаратистите и затова независимостта на Донбас, от прессъобщението за срещата с дипломатите излиза наяве, че Янев е изразил позиция в поддръжка на целостта на Украйна:

" Обсъдени бяха настоящи тематики след срещата на министрите на защитата на държавите-членки на НАТО в Брюксел предходната седмица, която удостовери единството на съюза по въпросите с разрешаването на рецесията в Украйна ".

Посланиците на Белгия и Франция и министърът на защитата потвърдиха желанието на своите страни за съдействие на разнообразни равнища в полза на защитата и сигурността в Европа. Министър Янев акцентира, че измежду главните му цели през мандата е модернизацията на въоръжените сили като един от акцентите ще бъде върху Сухопътните войски. Важно е да развиваме двустранното съдействие в региона на защитата, както и военно-техническото съдействие на практическо равнище, акцентира той.

В подтекста на Председателството на Франция на Съвета на Европейския съюз, дипломат Флоранс осведоми, че в София ще се организира интернационална конференция по тематики, свързани със Стратегическия компас и общите стратегически насоки за Европейския съюз в региона на сигурността и защитата. В тази връзка бе отправена покана към министър Янев за присъединяване, прибавят от пресцентъра на МО.
ТЕМА преди 18 минути 149 преди 32 минути 240 преди 40 минути 451
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР