Министърът на отбраната Стефан Янев очаква да бъде освободен от

...
Министърът на отбраната Стефан Янев очаква да бъде освободен от
Коментари Харесай

Оставката ми е въпрос вече единствено на процедура. Стефан Янев очаква да бъде сменен

Министърът на защитата Стефан Янев чака да бъде освободен от поста си. Въпреки това той няма да подаде оставка, защото това може да докара до „ риск за националната сигурност “. Това съобщи самият Янев в обява в профила си в обществените мрежи в неделя вечер.

„ Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа обстановка. Отговорностите ми на министър на защитата не го допускат. Доколкото оставката ми е въпрос към този момент само на процедура, разгадавам на съдружните „ сътрудници “ и политическата мощ, която сякаш ме поддържаше, да придвижат нещата по съответния ред “, написа Янев.

В края на миналата седмица той и министър председателят Кирил Петков потвърдиха, че в ръководещата коалиция са се появили претенции за освобождението му от служба. До това се стигна след серия изявления на военния министър, в които той отхвърли да дефинира протичащото се в Украйна като война, а вместо това го дефинира като „ военна намеса “.

Той прикани и „ да не бързаме да слагаме етикети дали е военна интервенция или война “, като се базира на съветския президент Владимир Путин, който „ деликатно заобикаля потреблението на думата „ война “. В същото време министър председателят Петков и президентът Румен Радев оповестиха събитията в Украйна точно като „ война “, както направиха и водачите на страните от Г-7 и други техни сътрудници от целия свят.

В месеците преди този момент Янев, които не бяха подкрепяни от държавното управление и бяха избрани като „ “, появи и на антинатовски митинг, който беше разгласен като „ протест “ в негова поддръжка.

Русия стартира инвазия в Украйна. Руските войски нахлуха от три фронта – изток, север и юг, надлежно от Русия, Беларус и нелегално анексирания полуостров Крим. Агресията беше наказана от демократичния свят, който на Русия. Редица страни оповестиха, че ще изпратят военна помощ на Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР